Säännöt kilpailijoille

Säännöt

Nämä säännöt koskevat 34. Kyrönjoki-maraton tapahtumaa. Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan näitä sääntöjä. Juoksun vastuullisena järjestäjänä toimii Ylistaron Alapään Nuorisoseura r.y. Kyrönjoki-maratonilla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä.

Tuomaristo

Juoksun tuomariston muodostavat ylituomari tapahtuman johtoryhmän kanssa.

Johtoryhmä

Ylistaron Alapään nuorisoseuran hallitus ja mahdollinen urheilutoimikunta yhdessä.

Ikäraja

Kyrönjoki-maratonille ei ole ikärajaa.

Sarjat

Maratonin sarjat ovat:

Maraton Miehet Yleinen (MM). Maraton Miehet 40v (MM40). Maraton Miehet 50v (MM50). Maraton Miehet 60v (MM60). Maraton Miehet 70v (MM70)

Maraton Naiset Yleinen (MN), Maraton Naiset 40v (MN40), Maraton Naiset 50v (MN50), Maraton Naiset 60v (MN60)

Maraton Hölkkä (MHOL) Täyden matkan yhteinen hölkkäsarja, lähtö kello 10.00 kahdeksan (8) tunnin kilpailu/juoksuaika.

Puolimaratonin sarjat ovat:

Puolimaraton Miehet Yleinen (PM), Puolimaraton Miehet 19v (PM19)(-nuorten sarja), Puolimaraton Miehet 40v (PM40), Puolimaraton Miehet 50v (PM50), Puolimaraton Miehet 60v (PM60)

Puolimaraton Naiset Yleinen (PN), Puolimaraton Naiset 19v (PN19)(-nuorten sarja), Puolimaraton Naiset 40v (PN40), Puolimaraton Naiset 50v (PN50)

Puolimaraton yhteinen hölkkä (PHOL)

10,5km hölkkä/kävely

Yhteinen 10,5 hölkkä, kaikille ajanotto ja huolto (HOL10,5)

Ilmoittautuessaan juoksijat valitsevat sarjansa. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan (IAAF:n sääntö 141 kohta 1). Osallistuja voi niin halutessaan osallistua oman sarjansa sijasta yleiseen sarjaan, mutta ei muihin sarjoihin. Kaikkien kilpasarjojen osallistujat osallistuvat koko kilpailun nopeimman. toiseksi- ja kolmanneksi nopeimman ajan kisaan.

Ilmoittautuminen

Kyrönjoki-maratonille ilmoittaudutaan kotisivulla olevan kutsun ohjeiden mukaisesti ja suorittamalla ohjeiden mukaisesti osanottomaksu järjestäjille. Järjestäjät vahvistavat kutakin tapahtumaa varten vuosittain osanottomaksun ilmoittautumisaikoineen. Ilmoittautuminen on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Osanoton peruminen

Osanottoa juoksuun ei voi peruuttaa, eikä ilmoittautumismaksuja palauteta missään tapauksessa. Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella seuraavan vuoden tapahtumaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa järjestäjille ennen juoksua siten, että se on päivätty viimeistään juoksupäivälle. Osanotto voidaan siirtää vain yhden kerran ja vain itselle. Siirron edellytyksenä on, ettei sen vuotisen tapahtuman juoksunumeroa ole noudettu.

Juoksunumero

Osallistujat ovat velvollisia pitämään juoksunumeroa paidan etupuolelle kiinnitettynä siten, että se on helposti luettavissa. Juoksunumerossa olevia mainoksia ei saa peittää, poistaa eikä taittaa. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa siirtää toiselle henkilölle. Juoksunumeroa ei tarvi aiemmista vuosista poiketen enää palauttaa. vaan voi pitää sen muistona.

Kilpailuaika

Kyrönjoki-maratonilla on kuuden (6) tunnin kilpailuaika täyden matkan maratonin kilpasarjoissa, puolimaratonin kaikissa sarjoissa, sekä 10,5 km hölkässä. Täyden matkan HÖLKKÄsarjassa on kahdeksan (8) tunnin kilpailuaika. Kun kilpailu alkaa kello 10, tai kello 12, on juoksijan ehdittävä maaliin kello 18.15, että kilpailu hyväksytään

Ajanotto

Osallistujille otetaan aika järjestäjän määrittämällä ajanottojärjestelmällä. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita maaliintulossa. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Bruttoaika (lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen) on IAAF:n hyväksymä kilpailun virallinen aika. Nettoaikaa emme ota. (lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

Keskeyttäminen

Mikäli osanottaja keskeyttää juoksunsa ja haluaa järjestäjän tarjoaman kuljetuksen takaisin tapahtuma-alueelle, tulee hänen ilmoittaa siitä lähimmällä huoltopisteelle, ajanottotoimistoon tai reitillä kiertävälle ensiapuautolle. Kilpailu päättyy 6 tunnin ja 15 minuutin kuluttua lähtölaukauksesta. Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa.

Hylkääminen

Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus, jos osanottajan havaitaan oikaisevan tai hän muutoin häiritsee kanssakilpailijoitten suoritusta. Myös näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen. Osanottajan on myös heti keskeytettävä juoksunsa, jos virallisesti nimetyn lääkintäorganisaation jäsen, joka on tunnistettavissa lääkintähenkilöstöön kuuluvaksi, niin määrää (IAAF:n sääntö 240 kohta 7 C).

Palkinnot

Tapahtuman nimikkomitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat ja sarjojen parhaat. Palkitsemiset päätetään jokaista juoksutapahtumaa varten erikseen.

Tulokset

Jokainen määräajassa maaliin juossut saa virallisen tuloksen, joka lasketaan lähtölaukauksesta maalilinjan ylittämiseen. Tulokset julkaistaan järjestäjän nettisivuilla bruttoaikoina.

Vakuutus

Järjestäjä ei vakuuta juoksioita, suosittelemme jokaiselle omaa henkilökohtaista vakuutusta.

Kuvien ja videoiden käyttö

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Kyrönjoki-maraton -tapahtumien aikana otettuihin kuviin ja videoihin.

Osoitetiedot

Osallistujien osoitetietoja ei käytetä markkinointiin eikä luovuteta kolmansille osapuolille

Valitukset

Valitukset tulee tehdä tunnin kuluessa kilpailun päättymisestä kirjallisesti kisainfoon.

Ylivoimainen este (force majeure)
 
Ylivoimaisen ennalta arvaamattoman esteen tullessa tapahtuman järjestäjä voi päättää muuttaa tai lyhentää juoksureittiä tai perua tapahtuman lyhyessä ajassa. Tässä tapauksessa ilmoittautumismaksuja tai muita tapahtumaan liittyviä maksuja ei palauteta osallistujille.

Muut ohjeet

Näiden sääntöjen lisäksi järjestäjät voivat antaa lisäohjeita tai määräyksiä, joita osallistujat ovat velvollisia noudattamaan yhtälailla näiden sääntöjen kanssa.

kavijalaskuri